Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2018.

Studygram

Kuva
Mä päätin tehdä itselleni studygramin. Mun suurin synti opiskelujen suhteen on laiskuus, ja sitä mä haluan nyt korjata. :) Suunnitelmissa on siis, että kun on "pakko" ottaa kuvia instagramiin aina silloin tällöin niin kirjat tulee avattua entistä useammin ja monipuolisemmin sekä opiskeluissa edettyä ihan uudella tavalla. Eihän sitä sovi samasta kirjan sivusta tai mind mapista ottaa kuvaa. ;) Instagramiin mä voin myös jakaa yksittäisiä vinkkejä opiskeluun sekä energian ja motivaation ylläpitämiseen esim. välipalojen, rentoutumisen ja muun lisäksi. Mä toivon että instatili motivoi myös teitä muita samassa tilanteessa olevia lukemaan ja rentoutumaan sopivassa suhteessa. Rentoa kesän loppua kaikille! :)

Study abroad: Plan C?

Mitäpä jos muuttasinki ulukomaille? Kun on jo kolme kertaa epäonnistunut Suomessa, alkaa pakostakin miettimään muita keinoja saavuttaa unelmansa. Ulkomaille opiskelemaan pääsy saattaisi olla helpompaa kuin Suomessa ja poikaystäväkin jo lupautui muuttamaan mukana. Mun kahdesta vaihtoehdosta eli Skotlannista ja Ruotsista se totes vaan, että mieluummin Skotlanti kun ruotsi on kuulemma ärsyttävä kieli ja velipoikakin asuu jo Britanniassa. Miksi sitten Skotlanti tai Ruotsi? Suurin syy on lukukausimaksut. Tai siis niiden puute. Skotlannissa toimii nimittäin järjestö, joka maksaa kandiopiskelijoiden lukukausimaksut. Myös Ruotsissa EU:n alueen opiskelijat saavat koulutuksen ilmaiseksi. Skotlanti vaikuttaa maana kiinnostavammalta ja englanniksi opiskelu on jo tuttua puuhaa. Ruotsin verestäminen kävisi varmasti helposti, mutta en tiedä haluaisinko asua siellä. Sinne hakeminen olisi kuitenkin helppoa, kun Skotlantiin taasen pitää tehdä ainakin UKCAT-testi, joka ei tosin ole kovin suuri ongelma.

Pääsykoesyyniä 2018

Kuva
Taas tässä tilanteessa. Jo kolmannen kerran elämässäni hain epäonnistuneen pääsykokeen yliopistolta syynättäväksi. Virheistähän oppii ja mä olen tehnyt niitä rutosti ainakin koepapereita vilkuillessa. Nyt aionkin avata ne mun kirotut heikkoudet tänne blogin puolelle jotta voin viimeinkin ottaa asiat haltuun ensi vuotta ajatellen. Missä siis meni pieleen? Biologia Bilsassa mun suurin ongelma oli tarkan tiedon puute. Monivalinnoissa luulin päätelleeni oikein hengitykseen ja ties mihin liittyvät tehtävät, mutta pieleenhän se meni. Monivalinnoista sain yleisestikin paljon miinuspisteitä turhan arvailun takia. Keräsin kuitenkin kasaan 40 pistettä, eli huimaa kehitystä on tapahtunut! Nyt täytyy vain oppia jättämään vastaamatta jos ei oikeasti tiedä. Veriryhmätehtävä meni multa pieleen, koska luin tehtävänannon väärin. Valkosolutehtävä meni erinomaisesti mutta ympäristömyrkkytehtävästä nappasin pyöreän nollan kuten varmaan moni muukin. :D Hormonitehtävä meni muuten hyvin, mutta sotkin pa