Opiskelu TTY:llä


Valintakokeen tuloksia saa odotella vielä noin kahden viikon ajan. Kumma kyllä, odottelu ei ole täyttänyt minua jännityksellä ja hermostuneella puhinalla vaan seesteisyydellä, joka lähinnä kertoo minun olevan melko varma tuloksista jo nyt. En usko pääseväni vielä sisään ja haluan kertoa teille miksi ajatus siitä ei kuitenkaan muserra minua.

Viime keväänä kävin lääketieteellisen valintakokeen lisäksi bioteknologian valintakokeessa sekä DIA-valintakokeissa. Bioteknologia oli osaltani lähinnä pään raaputtelua ja irrelevantin shaissen selittämistä, sillä olin lukenut 300-sivuisesta pääsykoekirjasta noin 20 sivua. DIA-kokeissa sen sijaan pääsin näyttämään osaamiseni ja tulin valituksi Tampereen teknillisen yliopiston teknis-luonnontieteelliseen koulutusohjelmaan. Minusta tulee siis tekniikan diplomi-insinööri, mikäli valmistun täältä neljän vuoden päästä.

Tämä koulu oli plan B, sillä fysiikan ja kemian opiskelu on se, mitä haluan tehdä "välivuosinani". Tampereen valitsin lääketieteellisen ja kaupungin yleisen ilmapiirin takia. Jostain syystä en ole koskaan erityisemmin pitänyt mistään muusta Suomen opiskelijakaupungista puhumattakaan siitä, että haluaisin asua niissä. Tämä on kuitenkin vain subjektiivinen mielipiteeni ja monet ystäväni ovatkin löytäneet kodin eri paikoista ympäri Suomea. TTY taasen oli ainoa paikka Tampereella, jossa voi opiskella fysiikkaa tai kemiaa pääaineena.

Linjaani kuuluu perusopintoja kolmesta eri aineesta: fysiikasta, kemiasta ja matematiikasta sekä muutamia muita kursseja jotka on pakko käydä, kuten ohjelmointia sekä kieliä. Pääaineenani tulee olemaan joko fysiikka tai kemia, sillä yliopiston matematiikka ei todellakaan ole omaa alaani.

"Suosikkini" epsilon-delta -todistus

Opinnot ovat olleet välillä raskaita, mutta erittäin mielenkiintoisia. Kaikista parasta on kuitenkin yliopiston henki!

Mäenlaskua kiltani peräkärrysaunan penkillä

TTY:llä on ihan uskomaton yhteishenki ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien olen tuntenut oloni tervetulleeksi ja hyväksytyksi omana itsenäni. Apua saa aina kun kysyy ja erilaisia kerhoja ja tapahtumia on niin paljon, että jokainen varmasti löytää omansa. Oma kiltani on Hiukkanen eli koko koulun nörtein kilta, jossa olen löytänyt paljon samanhenkistä porukkaa. Olen myös liittynyt judokerho JURRIin ja harkitsen liittymistä muun muassa raketinrakennuskerhoon sekä viininmaistelukerhoon. Vuoden aikana olen kokenut elämäni parhaat bileet ja tapahtumat, ja vastoin yleistä harhaluuloa jokainen teekkari voi halutessaan olla täysin alkoholittomalla linjalla. Tämän vuoden aikana olen myös muun muassa hypännyt benjihypyn ja laskeutunut koulun rakennuksen seinää pitkin erään kouluni salaseuran järjestämissä tapahtumissa. Koko vauhdikas vuosi huipentui wappuna teekkarikasteeseen, jossa kuolin fuksina ja uudelleensynnyin teekkarina Tammerkosken kuohuissa.

Teekkarikasteen meininkiä


Miksi siis suosittelen TTY:llä opiskelua hakuprosessin aikana:

-Fysiikan, kemian ja matematiikan osaaminen vahvistuu huomaamatta. Myös osaamisen tasosi on korkeampi: jos pidät normaalin välivuoden, vaikein asia jonka osaat on lukiotasolta, mutta teekkarin tiedoilla lukiohommat tuntuvat äärimmäisen helpoilta.

-Opiskelet mielenkiintoisessa ympäristössä. Kovin monessa koulussa ei ole omaa värkkäyslabraa, jossa opiskelijat voivat materiaalien hinnalla rakentaa ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa. TTY on myöskin Suomen ainoa 24/7 auki oleva kampus, johon pääsee opiskelijakortilla sisään milloin haluaa.

-Tunnelma on uskomaton. Koskaan aiemmin elämässäni en ole kokenut olevani näin hyväksytty ja en ole saanut opiskella näin vapaasti. Ystävät tukevat kaikessa.

-Opiskelu on vapaata, mutta apua saa. Luentoja voi skipata niin paljon kuin haluaa, jos mieluummin opiskelee kotona tai kirjastossa. Kilta, kaverit ja assistentit kuitenkin auttavat, jos jotain asiaa ei osaa.

-Et jämähdä kaupan kassalle, vaan ylläpidät opiskelurytmiä. Monet pelkäävät ensikertalaiskiintiöiden vaikutusta sisäänpääsyyn, mutta mielestäni se pelko on täysin turhaa. Jo vuosi tässä koulussa muuttaa ajattelutapaasi niin paljon, että osaat lähteä ratkomaan vaikeitakin tehtäviä, etkä lannistu missään vaiheessa. Myös biologiankirjoihin tarttuminen on helpompaa, kun ei ole pitänyt monen kuukauden taukoa työssä rahavarantoja keräämällä (vaikka monelle se onki hyvä ratkaisu).

-Koet elämäsi parhaita hetkiä. Päivääkään en ole katunut valintaani. Täällä olen kokenut paljon enemmän ja ymmärrän kaiken niin paljon paremmin. Tapasin täällä myös rakkaan poikaystäväni ja ihan vain sen takia jo voin heittäytyä vuoden tai parin ajaksi tämän uskomattoman maailman vietäväksi.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Mitä lääkiksen ekana vuonna opitaan?