Syksyn kurssit yliopistolla

Kerroin teille aiemmin, että tänä vuonna yritän valita yliopistolta sellaisia kursseja, jotka tukevat lääkishakuani mahdollisimman hyvin. Kesän aikana tulin siihen päätökseen, että vaihdan pääaineekseni kemian, sillä se tuntuu tällä hetkellä paljon mielenkiintoisemmalta kuin fysiikka, jossa suurin osa ajasta integroidaan ja derivoidaan mitä kummallisempia juttuja. Kursseistani haluan kertoa teille siksi, että koen todella monen pelkäävän jonkin toisen opiskelupaikan vastaanottamista lääkishaun aikana, kun mielestäni se voi olla kaikista fiksuin päätös jonka voi tehdä.


Edellisvuotena siis tein laaja fysiikka 1 ja 2 kurssit, laaja kemia 1-3 sekä hieman matikkaa ja kaikki yliopiston pakolliset kielikurssit.

Orgaaninen kemia 1.

Kurssi keskittyy erilaisiin orgaanisiin yhdisteryhmiin ja niiden ominaisuuksiin. Siellä myös opetellaan nimeämään erilaisia yhdisteitä sekä käydään läpi erilaisia reaktioita ja reaktiomekanismeja ja raapaistaan pintaa erilaisista laboratoriotyöskentelytavoista analytiikan puolelta. Mielestäni kurssi on minulle todella hyödyllinen, sillä olen vielä epävarma aineiden nimeämisen suhteen ja orgaaninen kemia muutenkin vaatii paljon ulkoaopettelua, johon haluan panostaa enemmän tänä vuonna.

Biokemia 1.

Biomolekyylit, aineenvaihdunta ja solujen rakenne ovat tämän kurssin tärkeimmät teemat. Kuulostaa mielestäni todella mielenkiintoiselta ja todennäköisesti auttaa minua hahmottamaan paremmin erilaisten molekyylien vaikutukset ihmiselimistöön ja soluihin.

Kemian laboratorioturvallisuus ja -työtavat.

Pakollinen kurssi, jos joskus haluaa päästä laboratorioon tekemään kokeita. Jos keväällä on jotain labrakursseja, harkitsen niitä ehdottomasti tämän kurssin ansiosta.

Fysiikan työt 1.

Myös pakollinen kurssi, jonka teen koska haluan tietää, pidänkö sittenkin fysiikasta tarpeeksi opiskellakseni sitä enemmän. Saan myös vähän opintopisteitä tästä, mikä on hyvä asia jos suunnittelee yhtään kevennetympää kevättä.

Laaja fysiikka 3: Atomifysiikka

Tämä tulee olemaan jotain todella hämärää. Opinto-oppaan kuvaus ei anna juuri mitään ideaa, mitä todellisuudessa teemme kurssilla. Todennäköisesti tuijottelemme erilaisia atomeja ja sen perusteella pitäisi osata nyhjäistä tyhjästä kaava ja laskea sillä jotain.

Vektorianalyysi.

Pakko sitä matikkaa oli joku kurssi ottaa vaikka edellisvuonna jätin välistä kaksi viimeisintä peruskursseista. Täällä on kaiken maailman gradientteja, roottoreita ja nablaussääntöjä sekä muita ihan liian pelottavalta kuulostavia asioita. Luotan siihen, että poikakaveri jollain konstilla osaa puskea minut tästä kurssista läpi.

Teollisuustalouden perusteet.

Tämän otan vain, jos en saa opinto-oikeuksia pääyliopistolle. Tämä on suurimman osan inhokkikurssi, joka monella jää roikkumaan vuosiksi. Yksinkertaisesti kurssilla käydään niin kuivaa asiaa talouselämästä, että suurin osa ei meinaa pysyä hereillä.

Jos saan oikeudet, otan ainakin tämän kurssin:
Solun biologian perusteet.

Kurssilla käydään läpi soluun liittyviä perusasioita solunjakautumisesta solukuolemaan sekä solun eri rakenteita ja elimistön peruskudoksia.

Tarkoituksenani oli ottaa myös solun biokemia ja molekyylibiologia -niminen kurssi, mutta sinne ilmoittautuminen on jo mennyt kiinni vaikka en ole vielä edes saanut tietoa opiskeluoikeuksistani. Kurssin luennot olisivat myös olleet erittäin inhottavina ajankohtina iltaisin, mikä ei oikein innosta minua.


Lähiaikoina minulla on ollut todella kiireistä koodauskurssini kanssa, ja nytkin minun pitää saada perjantaiksi valmiiksi kaksi projektia. Se sai minut ajattelemaan myös tulevaa syksyä: mitä jos koko ajan on niin kiire, että ajattelen joka päivä "kyllä minä huomenna ehdin vielä opiskella pääsykoetta varten"? Materiaalipostaukseeni joku ihana enkeli oli kommentoinut siitä, miten mafyn lääkiskurssi ja abikurssi ovat todella samanlaisia eivätkä poikkea tehtäviltään toisistaan kovinkaan paljoa. Sain eilen palkan ja tänään tilasin mafylta biologia, fysiikan ja kemian abikurssit. Nämä kolme maksoivat yhteensä vain 78 euroa omalle kännykälle ladattuna. Lääkiskursseissahan on todella paljon enemmän tehtäviä, mutta uskon, että nämä riittävät puskemaan minua opiskelemaan ahkerammin niinä päivinä, kun tuijotan edistymiskäyrää ja haluan sen etenevän huippuun asti. Kokemuksia näistä kursseista kerron myöhemmin, kunhan saan vain ohjelmoinnin hoidettua pois alta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?