Mafyn loppu ja yhteishaun päättyminen

Tällä viikolla mun yo-mafysta loppui lisenssi. En ehtinyt tehdä ihan kaikkia tehtäviä, mutta olen nyt kerrannut melkein kaikki osa-alueet. Loppuaika pääsykokeeseen valmistautumisesta meneekin tehtäviä laskiessa ja biologian ajatuskarttoja väsätessä.

Lisenssin loppumisesta tuli melko orpo olo. Olin jo tottunut siihen, että pystyin tylsällä bussimatkalla kaivamaan mafyn esiin ja kertaamaan biologian käsitteitä. Helppoa oli myös matkustaessa ottaa mukaan vain vihko, penaali ja laskin kun kaikki oppimateriaalit olivat jo kännykässä mukana. Nyt pääsiäislomalle lähtiessäni pakkasinkin mukaan eximian fysiikan- ja kemiankirjat sekä lukion biologia 4:sen. Kirjoihin tottumiseen taitaa kuitenkin mennä hetki, sillä niiden avaaminen tuntuu huomattavasti työläämmältä kuin kännykän esille ottaminen.

Myös yhteishaku päättyi tällä viikolla. Monet saattoivat jo nähdä erinäisiä ahdistusta lisääviä ja kauhun partaalle olevia hakijatilastoja: Helsinkiin haki 2000 enemmän kuin edellisvuonna ja Kuopioon 3000 enemmän kuin viime vuonna. Tilastoista ei kannata kuitenkaan pelästyä, sillä hurja nousu johtuu siitä, että tänä vuonna sai hakea ensimmäistä kertaa useaan paikkaan. Kuopioon ensisijaisia hakijoita oli saman verran kuin viime vuonna, mutta monet laittoivat sen varavaihtoehdokseen.

Mua ainakin jännittää jo ihan hirveästi pääsykoe. Tuntuu että aika vaan lentää ja että innolla ja kauhulla odotettu päivä on ihan kohta. Stressin keskellä pitää muistaa levätä ja pitää pää kylmänä. Jokainen meistä tekee parhaansa, ja toivon että tänä vuonna minunkin parhaani riittää.

Hyvää pääsiäislomaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?