Miksi lääkäri eikä mikään muu? Osa 2.

Haku on nyt tehty. Tärisevin käsin valitsin opintopolusta ensimmäiseksi hakukohteekseni Tampereen yliopiston lääketieteen lisensiaatin tutkinnon. Mielessä pyöri monia asioita: mitä jos olen huono opiskelija, mitä jos minusta tulee huono lääkäri, entä jos en pidä edes lääkiksessä olosta? Suurimpana kysymyksenä mielessäni oli kuitenkin entä jos en pääse tänäkään vuonna sisään?

Kemian opiskelu puuduttaa jo tosissaan. Olen alkanut ärsyyntymään jatkuvasta integroinnista ja derivoinnista, siitä miten joka asialle on poikkeus jota ei kerrota luennoilla mutta joka pitäisi kuitenkin osata. Fysikaalisessa kemiassa tehtävät ovat jo todella haastavia ja kakkoskurssin kaavakokoelmaa tutkiessa alkoi itkettää kun huomasi siellä todennäköisyysjakaumia ja muuta ikävää. Muutenkin kemistin työmahdollisuuksia miettiessä alkaa tuntua entistä enemmän siltä, että tämä ala ei ole minua varten. Haluan päästä kouluun, jossa opiskeltava asia innostaa jälleen ja josta haluan valmistua.

Lääkärin työssä kiehtoo jatkuva oppiminen ja suuret haasteet. Haluan olla se ihmishenkiä pelastava sankari, joka käyttää aseenaan tietoa ja vankkumatonta ammattitaitoa. Haluan oppia elvyttämään, pistämään ja operoimaan potilasta leikkaussalissa. Matka on pitkä, mutta juuri nyt motivaatio sen suorittamiseen on korkeammalla kuin koskaan.

Minä aion päästä lääkikseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Mitä lääkiksen ekana vuonna opitaan?