Kymmenen kuukautta pääsykokeeseen

Pääsykokeen tulokset tulivat eilen. Kuten jo kokeen jälkeen uskoin, pisteeni eivät riittäneet koulupaikkaan. Sain 79,541 yhteispistettä kun alin hyväksytty oli 93,011 ja 47,541 koepistettä kun olisin tarvinnut 62,652. Alkupisteitä mulla on siis 32 rivillä LLEE. Raakapisteitä skaalauskertoimella (0,3977928) laskettuna mulla olis siis ensisijaisuuspiste vähennettynä 117,0. Onhan se huimat puoli pistettä enemmän kuin viime vuonna. :D En tiedä pitäisikö itkeä, nauraa vai muuttaa Himalajalle laamapaimeneksi. Viime vuonna en kuitenkaan lukenut käytännössä ollenkaan ja tämän kevään raadoin apinan raivolla. Kaikki lukutunnit tuottivat puolen pisteen korotuksen. Ei siis todellakaan ollut mun koe tämä.

Ensi viikolla käyn hakemassa mun kokeen yliopistolta ja analysoin sitä tarkemmin. Aion myös tilata mafynetin, jäädä välivuodelle ja lukea koko vuoden, vähän joka päivä. Poikaystävä ehdotti, että yksikin lasku päivässä luo rytmiä ja etenemisen tunnetta. Kymmenessä kuukaudessa yksi lasku päivässä tekee kuitenkin jo 300 laskua ja tahtia kiristäessä tehtyjen tehtävien määrä kasvaa. Aion myös lukea Understanding Physicsin, Chemical Principlesin ja Essential Cell Biologyn syksyn aikana. Taas poikaystävän nerokkaiden sanojen ohjaamana, jos mun taso on korkeampi kuin muilla hakijoilla jotka lukee pelkkiä lukiomatskuja niin lukiohommat tuntuu entistä helpommilta ja saan parempaa ymmärrystä niihin. Aion siis nostaa itseni ihan uudelle tasolle tässä hommassa ja kävellä ensi toukokuussa koesaliin fiksumpana kuin koskaan.

Onnittelut kaikille sisäänpäässeille, toivottavasti ens vuonna nähdään! ;)

Kommentit

 1. Voi harmi :(
  Itse mietin että hakisin ensi vuonna ensimmäistä kertaa. Tällä hetkellä teen väitöskirjahommia mutta olen tullut siihen tulokseen että en mitenkään näe itseäni tulevaisuudessa tekeväni nykyisen alan töitä :/

  Kovasti olen nyt monta vuotta miettinyt lääkistä. Mutta. Tuo laamapaimenhomma kuulostaa kyllä myös aika kivalta. Jos haluat seuraa mukaan :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa messiin :D Mitä alaa sulla on? Hakeminen ei ainakaan maksa mitään jos haluaa ns rennosti kokeilla :) Jos on monta vuotta miettinyt niin joku kipinä on jo olemassa, se pitää vaan sytyttää ;)

   Poista
 2. Siis eikä! Itsellä täysin sama homma. Vuoden raatamisen jälkeen tulos nousi huimat puoli pistettä. JES �� epätoivon hämmennyksen ja ihmetyksen sekaisin tuntein mietin että missä menen nyt niin oleelliseti vikaan....nyt mietintämyssyä päähän ja uuden sotasuumnitelman kehittely alkakoot ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveetä mietintää ja itsetutkiskelua nyt pitääkin tehdä :) Ainakin kokeen läpikäyminen varmasti auttaa kun saa tietää mitä ei vielä osaa ja mikä meni hyvin. Ens vuodelle pakko ottaa taktiikaks että kaikki pitää tietää :D

   Poista
 3. Voi harmi sentään! Varmasti turhauttaa - mutta älä nyt vielä laamapaimeneksi lähde, nyt ei vaan ollut sulle sopiva koe. Ensi vuonna toivottavasti osuu paremmat kysymykset kohdalle. Ja nyt on tosiaan vuosi aikaa opetella lisää ja kerrata vanhaa. Mun pitää myös käydä koe läpi. Fysiikat meni niin penkin alle, sain niistä vain yhden pisteen enemmän kuin kemiasta, vaikka ajattelin fysiikan olevan selvästi vahvempi osa-alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että ens vuosi on meidän vuosi :) Pitää tällä kertaa käyttää vuosi kunnolla hyödyksi!

   Poista
 4. Hei! Tsemppiä hurjasti! Nyt on kuitenkin taas vuosi aikaa jos yrittää tän jotenkin positiivisesti nähdä. Haluun muistuttaa että älä ihmeessä vertaa eri vuosien koesuorituksiasi keskenään. Koealue on laaja ja ehkä tän vuoden koe osu enemmän sinun heikkouksiin kuin viime vuoden, joten siksi ei onnistunut selkeästi paremmin kuin viime vuoden? Ehkä asiaan vaikutti joku ihan muu juttu. Osaamisesi on kasvanut vuodessa ihan varmasti, se ei vain päässyt näkymään juuri tässä kokeessa, joten älä sure tätä liikaa. Tiedän itse tuon tunteen, koska vuoden 2016 koe meni itsellä huonommin kuin vuoden 2015, vaikka luin vuonna 2016 pidemmällä lukulomalla. 2017 vuosi meni kuitenkin toivotusti, joten haluun sanoa että jatka vaan lukemista määrätietoisesti ja eiköhän se koulupaikka sieltä irtoa :) Ihanaa kesää ja hirmusesti lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo pitää vaan uskoa itseensä niin eiköhän ensi vuonna mutkin palkita :)

   Poista
 5. Voi harmi ja tsemppiä ensi vuoteen! Jos yhtään lohduttaa, sain viime vuonna ihan sairaalla lukemisella alle 100 raakapistettä. Koe ei vaan ollut mun koe, se on tuuristakin kiinni. Tää ei nyt ollut sun koe, ensi vuonna on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutuksesta, auttaa tietää että sinäkin onnistuit vaikka oli huonojakin hetkiä :) Ei auta luovuttaa, pakko tehdä töitä unelman eteen!

   Poista
 6. Tosi suuri harmi, että näin kävi. Tsemppiä seuraavaan vuoteen!

  Itseäni kuitenkin ihmetyttää miksi ajattelit lukea Essential Cell Biologyn. Ostin kyseisen kirjan nimittäin pari päivää sitten, sillä sitä tarvitaan Turun lääkiksessä ensimmäisellä vuosikurssilla, ja kyseinen kirja on menee todella TODELLA syvälle solujen maailmaan. Oikeastaan lähes niin syvälle kuin vai voi ja sisältää ainakin 95 prosenttia lukiokurssien ulkopuolista asiaa ja todella monimutkaisesti. En siis suosittelisi kirjaa pääsykoelukujen ohella lukemaan, sillä jaksaminen tule varmasti muutenkin olemaan koetuksella.

  Ymmärrän kyllä, että voi tuntua hyvältä ajatukselta lukea jotain vähän haastavampaa, jotta "helpommat" jutut ymmärtäisi paremmin. Mielestäni ECB ei kuitenkaan ole tähän hyvä vaihtoehto, sillä kyseinen kirjahan käsittelee vain ja ainoastaan soluja. Entinen farmasian pääsykoekirja voisi olla paljon parempi, sillä kyseisessä tiiliskivessä on asiaa koko kehosta ja lisäksi kirja on suomeksi eikä mene ihan liikaa lukion oppien ulkopuolelle.

  Mutta tiedät varmasti itse parhaiten miten jaksat ja mikä olisi parasta :) Luin itsekin koko viime vuoden ja tein vain vähän töitä opiskelun ohella, ja silti minulla ei jäänyt yhtään ylimääräistä aikaa mafyn ohella lukea jotain lukion ulkopuolista. Ja onneksi en lukenut, sillä pärjäsin hyvin ilmankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään että kyseinen kirja on lääkiksessä. :) Oon siis lukenut siitä aiemmin jo suuren osan, sillä se oli mun viime syksyn solukurssin materiaalina. IFA taas oli mulla kevään ihmisen fysiologian kurssimateriaalina, joten siitäkin olen jo suuren osan tahkonnut :D Tottakai aion pitää mafyn ja lukiokirjat ensisijaisena materiaalina, mutta koska olen nopea lukemaan ja tarvitsen paljon vaihtelua oppimateriaaleihin motivaation ylläpitämiseksi, ajattelin, että nuo kirjat on hyviä koska niihin pohjautuvat kurssit olen jo yliopistolla käynyt ja suuren osan lukenut. :) Englanniksi lukeminenkaan ei ole mulle mainittavasti suomeksi lukemista hitaampaa ja kun saan sen 70 sivua luettua tunnissa niin ratkaisu tuntuu mulle oikealta.

   Tosi kovasti tsemppiä sulle lääkikseen, ihanaa että oot saavuttanut jo unelmien opiskelupaikan! :)

   Poista
  2. No siinä tapauksessa! Ymmärrän valintasi nyt paljon paremmin, kiitos kun selitit :D

   Ja kiitos! Tsemppiä sulle myös luku-urakkaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?