Pääsykoesyyniä 2018

Taas tässä tilanteessa. Jo kolmannen kerran elämässäni hain epäonnistuneen pääsykokeen yliopistolta syynättäväksi. Virheistähän oppii ja mä olen tehnyt niitä rutosti ainakin koepapereita vilkuillessa. Nyt aionkin avata ne mun kirotut heikkoudet tänne blogin puolelle jotta voin viimeinkin ottaa asiat haltuun ensi vuotta ajatellen. Missä siis meni pieleen?

Biologia
Bilsassa mun suurin ongelma oli tarkan tiedon puute. Monivalinnoissa luulin päätelleeni oikein hengitykseen ja ties mihin liittyvät tehtävät, mutta pieleenhän se meni. Monivalinnoista sain yleisestikin paljon miinuspisteitä turhan arvailun takia. Keräsin kuitenkin kasaan 40 pistettä, eli huimaa kehitystä on tapahtunut! Nyt täytyy vain oppia jättämään vastaamatta jos ei oikeasti tiedä.

Veriryhmätehtävä meni multa pieleen, koska luin tehtävänannon väärin. Valkosolutehtävä meni erinomaisesti mutta ympäristömyrkkytehtävästä nappasin pyöreän nollan kuten varmaan moni muukin. :D Hormonitehtävä meni muuten hyvin, mutta sotkin parit hormonit ja umpirauhaset keskenään. Aivojen nimeäminen onnistui, mutta kirjoitin paperiin mm. isoaivokuoren ja ydinjatkeen väärille paikoille. Taas siis huolimattomuusvirheitä! Synapsitehtävän kuva oli mun mielestä tosi huono ja se menikin melko heikosti. Mehiläistehtävän veikkailin aika lahjakkaasti.

Strategiana ensi vuodelle siis opiskella biologiaa kunnolla, sillä se ei selkeästi ole tarpeeksi vahvalla tolalla muihin verrattuna.

Fysiikka
Fysiikka oli tänä vuonna aika ilkeää mulle tai ainakin arvosteltu todella rankasti. Magneettikenttätehtävästä sain vain muutaman pisteen kuten myös intensiteettitehtävästä. Lampputehtävästä ei edes puhuta. Itse asiassa nyt kun koetta katsoo tarkemmin, sain fysiikan tehtävistä todella huonoja pisteitä. Kokeeseen oli kasattu kaikki mun inhokit: ympyräliike narun varassa, intensiteetti, hajoamislait ja linssit. Viimeisestä tehtävästä uskoin saavani täydet pisteet mutta ei, huikeat 3/10. En vieläkään tiedä mikä tehtävässä meni pieleen, koska vastaukseni oli käytännössä sama kuin mallivastauksissa. Ehkä multa rokotettiin sitten 7 pistettä sen takia, että unohdin liikemäärän päälle vektorimerkin kun olin sen jo voimista poistanut. Noh, ei niillä pisteillä vielä sisällä oltaisi mutta kyllähän tuo itsetuntoa syö.

Kemia
Hävettää myöntää mutta kemiassa(kin) epäonnistuin käytännössä jokaisessa tehtävässä. :D Ainut hyvin mennyt tehtävä oli aminohappotehtävä, joka sekin oli pelkkää luetunymmärtämistä. Ymmärrän nyt, että en ole tehnyt tarpeeksi kemiantehtäviä. Mulla on myös huono hahmotuskyky sille, mikä molekyyli muodostuu lähtöaineista ja mikä se molekyyli on, jos sanotaan vain rakennekaava. Sitä pitää siis treenata ensi vuotta varten sekä laskea rutosti lisää.

Missä siis nyt mennään? Mä ostin itelleni mafynetin (kyllä sen opintolainan saa lääkärin palkalla maksettua) ja oon ryhtynyt käymään sitä läpi pikkuhiljaa, pala palalta. Tavoitteena on aprillipäivään mennessä olla valmis, jonka jälkeen voi vielä rauhassa kertailla loppuja asioita.

Biologia
Fysiikka
Kemia

Tavoitteet ensi vuotta varten ovat korkealla, mutta niin niiden pitääkin olla. Mä en halua enkä aio kokea enää yhtään epäonnistumista lääkishaun suhteen. Nyt täytyy vaan tsempata.

Kommentit

 1. Mafy on superhyvä! Itsellä ainakin tapahtu huima kehitys sen kanssa. Sillä noi ärsyttävät bilsan luontojututkin (tai myrkyt) alkaa painua mieleen :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo pakko vaan tehdä tehtävää tehtävän perään mafyn kanssa niin eiköhän ala painua kalloon 😄

   Poista
 2. Samassa veneessä, tosin vielä en ostanut mafynetin jatkolisenssiä, vaikka houkuttaisi kyllä jo aloittaa.

  Itsellä meni veriryhmätehtävä nollille, vaikka siinä oli fenotyypit, mutta lueteltuna tyylillä "A ja AB, Rh-" sen sijaan, että olisi ollut A (Rh-), AB (Rh-) jne. Jostain pitää piste-erot saada, mutta tuntuu välillä käsittämättömältä ymmärtää tarkastajien ajatuksia. Muut pistemenetykset olivat sitten aikalailla typeriä virheitä ja osaamattomuutta.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä voi kaikkea ymmärtää mitä niiden päässä liikkuu :D Tsemppiä kans sulle kovasti urakkaan!

   Poista
 3. Moikka! Ihana blogi, en ymmärrä miten nyt vasta löysin sen :) mafynetti saa kyllä niin paljon kiitosta monelta että olen itsekkin ruvennut pyörittelemään siihen investointia.. itselle nyt on kyseessä toinen hakukevät ja enää en jaksaisi aloittaa tämän jälkeen alusta, en nimittäin ihan nuorinkaan hakija ole. :D no, kuhan nyt said itsellekkin ton kokeen käsiin ja pääsis miettiin virheitään! tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla nyt kun koittaa jo neljäs kerta niin toivon vain, että olisin jo aikaisemmin älynnyt hankkia mafyn :) Eihän se välttämättömyys ole mutta auttaa kummasti kun tuijottelee käyriä ja yrittää saada ne kohtaamaan :D

   Poista
 4. Moikka! Ihana blogi, en ymmärrä miten nyt vasta löysin sen :) mafynetti saa kyllä niin paljon kiitosta monelta että olen itsekkin ruvennut pyörittelemään siihen investointia.. itselle nyt on kyseessä toinen hakukevät ja enää en jaksaisi aloittaa tämän jälkeen alusta, en nimittäin ihan nuorinkaan hakija ole. :D no, kuhan nyt said itsellekkin ton kokeen käsiin ja pääsis miettiin virheitään! tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Mullakin meni myös fysiikka ihan alta riman, vain sähkömagnetisimi- ja hajoamistehtävät menivät ns. hyvin ja niistäkään en saanut edes täysiä pisteitä. Täytyykin tutkia tosi tarkkaan ne mallivastaukset ja katsoa mistä pisteitä on rokotettu. Mafynetissä on mielestäni tosi hyviä kemian tehtäviä, paljon sellaisia missä pitää piirtää molekyylien rakennekaavoja. Mun on myös vaikea hahmottaa niitä, mutta kun niitä vaan piirtää ja piirtää niin väkisinkin jää mieleen. En varmasti olisi osannut sitä omenahappotehtävää, jos en olisi tehnyt niin paljon piirtämistehtäviä. Tsemppiä uuteen kierrokseen! Mä olin myös tyytyväinen mafynettiin ja uusin lisenssini tälle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä nyt oikeasti jaksaa tehdä piirtämistehtäviä :) Oon aina ollut jotenkin laiska niiden kanssa ja nythän se sitten kostautui. Parempi ensi kerralla olla vähän liian valmis :)

   Poista
 6. Ihana blogi! Valtavasti tsemppiä lukuihin! Itsellä kolmas haku edessä ja otin myös mafynetin. Viime vuonna koepisteitä 129,5 ja tänä vuonna 145. Jospa ensi vuonna sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunta on sulla selkeästi ylöspäin niin eiköhän ensi vuonna ovet aukea :) Tsemppiä!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?