Study abroad: Plan C?

Mitäpä jos muuttasinki ulukomaille? Kun on jo kolme kertaa epäonnistunut Suomessa, alkaa pakostakin miettimään muita keinoja saavuttaa unelmansa. Ulkomaille opiskelemaan pääsy saattaisi olla helpompaa kuin Suomessa ja poikaystäväkin jo lupautui muuttamaan mukana. Mun kahdesta vaihtoehdosta eli Skotlannista ja Ruotsista se totes vaan, että mieluummin Skotlanti kun ruotsi on kuulemma ärsyttävä kieli ja velipoikakin asuu jo Britanniassa.

Miksi sitten Skotlanti tai Ruotsi? Suurin syy on lukukausimaksut. Tai siis niiden puute. Skotlannissa toimii nimittäin järjestö, joka maksaa kandiopiskelijoiden lukukausimaksut. Myös Ruotsissa EU:n alueen opiskelijat saavat koulutuksen ilmaiseksi. Skotlanti vaikuttaa maana kiinnostavammalta ja englanniksi opiskelu on jo tuttua puuhaa. Ruotsin verestäminen kävisi varmasti helposti, mutta en tiedä haluaisinko asua siellä. Sinne hakeminen olisi kuitenkin helppoa, kun Skotlantiin taasen pitää tehdä ainakin UKCAT-testi, joka ei tosin ole kovin suuri ongelma.

Mua myös hieman pelottaa paikalleen jämähtäminen. Jos löydänkin itseni 20 vuoden päästä Tampereelta, kodin, kultaisennoutajan ja parin perunalta näyttävän sinappikoneen keskeltä. Että ei oltais päästy elämässä Hervantaa pidemmälle. Että ei oltais uskallettu unelmoida muustakin kuin siitä, mitä tämä yhteiskunta meiltä haluaa.

Mä oon asunut nyt hieman yli vuoden nykyisessä asunnossani. Taitaa olla pisin aika, jonka olen asunut yhdessä paikassa sen jälkeen, kun viisi vuotta sitten muutin pois kotoa. Ja mä kuitenkin olen vasta 21. :D Mun plan B taitaa tällä hetkellä olla Kuopio. Ensi vuonna mä aion hakea usempaan lääkikseen, koska mä oikeasti haluan päästä mun unelmien alalle. Ehkä mä laitan myös hakupaperit Skotlantiin ja Ruotsiin menemään, vaikka sinne haluaisin muuttaa vasta 2020 jos elämä viekin ulkomaille.

Hakeeko täältä joku ulkomaille tai muihin kaupunkeihin, joihin ei olisi uskonut koskaan hakevansa? Kertokaa ihmeessä kommenteissa niin kuumotellaan yhdessä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?