Mp pääsykoe

Nyt se on ohi. Pääsykokeesta on kulunut jo muutama päivä ja alkujärkytyksestä on ehditty jo toipua. Jäljellä on enää pitkä, hermoja raastava odotus kesäkuun loppupuolelle saakka.

Mun mielestä tämän vuoden pääsykoe oli todella pitkä ja vaikea. Osaa tehtävistä piti tuijottaa hetki hämmennyksen ennen hommiin ryhtymistä. Kuulemani perusteella monella on jäänyt useita tehtäviä tekemättä ja osa ihmisistä itki yliopistojen käytävillä kokeen jälkeen.

Kokeessa monivalinnat olivat biologian muutamia kohtia lukuun ottamatta helppoja ja nopeita tehdä. Monissa harkkakokeissa monivalintoihin on hurahtanut helposti pari tuntia tai jopa yli, nyt taisin tehdä ne tuntiin-puoleentoista. Monivalintojen jälkeen ne ongelmat sitten alkoivatkin. :D

Biologian tehtävät olivat kokonaisuudessaan todella outoja ja ikäviä. Välillä tuntui täyttävänsä lottoarvontaa ja toivovansa päävoittoa. Mun inhokki oli tautitehtävä, koska en ollut opetellut mitään tautien leviämistapoja enkä niiden aiheuttajia. Ensimmäinen rastitustehtävä näytti myös ikävältä ensimmäisellä vilkaisulla, mutta siitä pystyikin melko helposti päättelemään oikeat vastaukset. Istukkatehtävässä nuolet olivat hieman epäselviä mun mielestä. Tehtävissä oli kuitenkin paljon myös hyviä elementtejä.

Kemian tehtävät eivät olleet edes niin hauskoja kuin bilsan tehtävät. Loppujen lopuksi vastaukset olisi saanut melko yksinkertaisilla laskuilla, mutta kaikissa piti hoksata joku juttu tehtävän ratkeamiseksi. Henkilökohtaisesti tykkäsin ainoastaan kuvaajan piirtämisestä.

Fysiikan tehtävät olivat melko erikoisia ja osa sangen työläitä. Itseäni huvitti eniten fysiikan tehtäväksi naamioitu matikan tehtävä DNA-rihmasta. Eniten jäin jumittamaan vierivä pallo -tehtävään, jota en ehtinyt ratkaista kunnolla. Viimeiseksi tehtäväksi oli taas jätetty monia muita tehtäviä helpompi tehtävä, joka varmaan sen takia jäi monelta ratkomatta. Kaavakokoelmassa oli myös mukana hämäävästi huomattavasti tarkempia arvoja kuin aiempina vuosina, joten uskon että vääriä arvoja käyttämällä ei heru niin paljoa pisteitä, osa kun on opetellut arvot ulkoa.

Mä uskon että pisterajat tulevat putoamaan vähintään 2017 vuoden tasolle ellei sen alle. Koe oli vähintään yhtä vaikea ja kaksi tehtävää pidempi. Vuonna 2017 mukana oli myös monia perustehtäviä ja tehtävänannot olivat selkeitä, nyt taas perustehtäviä ei ollut käytännössä ollenkaan. Osa tehtävistä loi myös niin paljon epätoivon tunnetta, että varmasti moni hakija hätääntyi koetta tehdessä. Toivotaan siis että pisterajat putoavat ihan pohjalukemiin ja että kesäkuun lopussa aukeaa paikka lääkikseen. :)

Miten koe meni teillä?

Kommentit

 1. Huomasin kanssa koetta tehdessä että tää on haastava, mutta tein hyvillä mielin ja kolmea tehtävää en osannut, muihin sain ratkaisut, mutta... Sitte ku lähin kokeesta hyvillä mielin erehdyin kattomaan illala pisteanalyysin ja huomasin että tehtävät jotka luulin menneen täysin oikein menikin pieleen jonku yksittäisen huolimattomuuden/ajatusvirheen takia, joten tuskin aukeaa paikka tänäkään vuonna.. Ja bilsan eka tehtävä tosiaan meni iha arvailuks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä kuitenkin hyvillä mielin taukoa opiskelusta ja nauti kesästä, eihän sitä tiedä vaikka niitä pisteitä irtoaisi kuitenkin :)

   Poista
 2. Minulla jäi loppujen lopuksi oikein hyvä fiilis kokeesta. Lähdin salista hieman epävarmana, mutta vastaukset nähtyäni laskin että pisteitä tulee väkisinkin yli 160. Itseäni erityisesti yllätti se, että sain tasaisesti pisteitä läpi kokeen, vaikka en ollut elämäni aikana yhtään harjoituskoetta tehnyt ennen tätä. Olin keskittynyt vain siihen, että osaan kokeessa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, eiköhän tuolla pistesaaliilla aukea paikka :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Mitä lääkiksen ekana vuonna opitaan?