Minun opiskelutyylini

Opiskelu on jäänyt nyt muutamalta päivältä vähemmälle sairastumisen takia. Tällaisten takapakkien takia onkin entistä tärkeämpää panostaa enemmän opiskelun laatuun, jotta asiat jäävät tarpeeksi hyvin mieleen. Opiskelutyylejä on yhtä monta kuin opiskelijoita ja ehkä juuri sen takia haluan jakaa teille oman opiskelutyylini, jotta voitte napsia siitä vinkkejä itsellenne.

Fysiikka

Fysiikassa luen teoriasta tällä hetkellä vain mafyn lyhyet briiffaukset joka aiheesta. Minulla on jo valmiiksi vahva teoriapohja, mutta tietyt asiat meinaavat unohtua koko ajan. Näille asioille pyrin keksimään mahdollisimman typeriä muistisääntöjä jotta ne viimeinkin jäisivät kallon pohjalle pysyvästi: esimerkiksi impulssiperiaate I = Fdt = dp -> läskipepun impulssi, sillä Fdt muistuttaa sanaa fat ja p:stä tulee ensimmäisenä peppu mieleen.

Tärkeintä minulle on laskeminen. Teen tehtäviä mahdollisimman paljon ja mahdollisimman vaikeita. Kertaan kuitenkin ensin kaikki aihealueet (ensi viikolla pitäisi olla valmista!), jonka jälkeen teen pelkkiä vaikeita tehtäviä. Mafy pakottaa tekemään tehtävät uudestaan, mikä on mun mielestä äärettömän hyvä juttu, sillä aiemmin luotin siihen, että "kyllä mää osaan kunhan katon ratkaisun" ja siirryin seuraavaan. Nyt osaaminen oikeasti kasvaa jokaisen lasketun laskun jälkeen.




Kemia

Kemiassa taktiikkani on aikalailla sama kuin fysiikassa. Siinä tosin panostan paljon myös funktionaalisten ryhmien osaamiseen, sillä jostain käsittämättömästä syystä unohdan ne jatkuvalla syötöllä. Aion myös lukea teoriaa enemmän kuin fysiikassa, sillä koen kemian teoriaosaamisessani olevan vieläkin aukkoja huolimatta siitä, että opiskelen sitä pääaineenani yliopistossa.

Biologia

Biologiassa en kirjoita oikeastaan mitään ylös. Teen tehtäviä vain ajattelemalla ne ja jos en osaa kaikkia kohtia niin teen ne uudestaan mafyn kertausaikataulun mukaisesti. Nyt olen tosin aloittanut myös ajatuskarttojen teon. Tavoitteena on tehdä ihmiskehon aihealueista ajatuskartat ja liimata ne kaapin oviin möllötettäviksi, jotta voin lukea niitä aina ohimennen. Ihmisasioiden jälkeen aion tehdä vastaavia myös muista aiheista, mutta ne aion laittaa tehtäväkansiooni ja vilkuilla aina silloin tällöin kertauksen vuoksi.

Muut asiat

Yliopistolla minulla on tällä hetkellä menossa fysikaalinen kemia 2, ihmisen fysiologia ja anatomia, ihmisen fysikaaliset ominaisuudet, orgaanisen kemian työkurssi ja fysiikan työt. Näistä kaikki muut paitsi IFA ja ihmisen fysikaaliset ominaisuudet vievät mun mielestä tärkeää lukuaikaa, joten yritän vain läpsytellä ne läpi opintotuen takia. Homma on kuitenkin haastava sillä FyKet ovat vaikeita kursseja ja jos en pääsekään lääkikseen tänä vuonna, harmittaa niistä saadut huonot arvosanat (tai ensi vuonna uudestaan -mentaliteetti).

Tehtävien laskemisesta vielä sen verran, että en käytä siihen nelilaskinta tällä hetkellä. Mielestäni tehtävien määrä on tällä hetkellä tärkeämpää kuin nyhjätä logaritmeja sillä pienellä pirulaisella itsensä kipeäksi. Aion laskea sillä jonkin verran lähempänä pääsykoetta, mutta ainakin viime vuoden kokeessa nähtiin miten sen pyörittelystä kuukausien ajan ei ollut kenellekään hyötyä. En edelleenkään usko että on tärkeämpää osata potenssisäännöt ja muut vastaavat kuin omata vahva teoriapohja kaikesta ja onnistua sen avulla laskemaan asiat.


Lukemisistani ja muista tärkeistä asioista pidän kirjaa pienellä kalenterilla. Näin huomaan aina, milloin olen jäljessä aikataulusta ja milloin olen saavuttanut tavoitteeni.



Tsemppiä viimeiselle kahdelle kuukaudelle!

Kommentit

  1. Kiva lukea muiden tyyleistä. Melko samanlainen opiskelutyyli minullakin. Lisäsin blogisi omalle lukulistalle. Tsemppiä opiskeluun! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa tosi kiva postaus! Täytyy ehkä itsekin väsätä saman tyyppinen jossain vaiheessa. Minäkään en ole vielä siirtynyt nelilaskimeen. Olen fysiikan - lähinnä laskurutiinin - osalta sen verran heikoissa kantimissa, että yritän vaan saada riittävästi harjoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun mielestä laskurutiini onkin tärkeämpää kuin nelilaskimella harjoittelu ja siihen auttaa vain laskeminen. Omalta kohdalta huomaan huimaa kehittymistä ja oon ihan varma, että säkin saat rutiinin kyllä kohdalleen ja silloin ei nelilaskinkaan hidasta enää menoa ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten pääsin lääkikseen?

Lukusuunnitelma syksylle

Miksi valita Tampereen lääkis?